10 Mart 2010 Çarşamba

demokrasi

bugün bizim eve demokrasi geldi. evin babası üç dvd ile girdi kapıdan. sonra da hüküm bildirdi. demokratik oylama yapılacak, en az iki oyu alan film seyredilecek.

ben mutfakta salataya limon sıkmakla meşguldüm. evimizdeki demokrasinin babası yanıma gelip, "sen oyunu benimkine ver" dedi. "hm?" dedim. buyruğunu duymadığımı düşünerek tekrarladı gururla "demokratik seçim yapıyoruz, filmleri oylayacağız, sen oyunu benimkine ver."

konu demokrasi olduğunda taviz vermem. ben babamdan böyle öğrendim.

yemek yerken buyruğu duymadığımı düşünen oğlum bana bildirim verdi. "anne, demokratik oynama yapacağız." sonra başını eğdi, sesini de eğdi "sen benimkini seçersin di mi?" dedi sevimli sevimli.

konu demokrasi olduğunda taviz vermem. "biz demokratik bir aileyiz" derdi sık sık babam.

pazar gezimizi nereye yapacağımız, tatile nereye gideceğimiz ve hatta bazen daha ağır konularda 'aile meclisi'ni toplar ve herkese fikrini söyletirdi. tamamiyle hür olduğumuz bu mecliste çoğunluğun istediği kabul görürdü.

oğlumun ısrarla "oynama yapalım, hadi oynama yapalım" deyişine dayanamayarak önce bunun oynama değil oylama olduğunu öğrettik ona. ardından filmlere bir göz attım ve kararımı verdim. kararlıydım, demokrasiden taviz vermemeye.

üç oyla seçilen filmden yalnızca birimiz çok memnun kaldık. ama diğer ikimiz de hiç huysuzluk etmeden sonuna kadar seyrettik.

8 yorum:

seyyarat dedi ki...

Siz demokratik bir ailesiniz, evet.

M.R.B. dedi ki...

Hahah!
demokrasiden taviz vermedin ve diger ikisi de mecburen seyrettiler ha :)
cok guzel...
daha guzeli de var da, buradan soylemeyeyim :)

vedide yalınayak dedi ki...

benim içimde bir diktatör var ama ben onu baskı altında tutuyorum. öyle olmadı abiciğim. ama olsaydı da şaşırmazdık :)

Ferda dedi ki...

Bence küçüğün dediği oldu, iki büyükte seyretti .. di mi dü ?

vedide yalınayak dedi ki...

haha :) fikrini ilk söyleyen ahmet oldu. ama benim seçimim de aynı yöndeydi. neden? çünkü bir çocukla seyredilebilecek film olarak kendisini beğenmiştim. en son mustafa söyledi. ne hikmetse aynı filmi. akıllı adamdır mustafa, kaybedeceği taşa oynamaz.

kibrit kutusu dedi ki...

film neydi?

vedide yalınayak dedi ki...

transformers 2 :D

Ferda dedi ki...

owwww "transformen" demek :) Bizim ortanca abimiz geçen hafta bu filmin birincisinin TV gösterimini iple çekmişti:)