12 Ocak 2010 Salı

bi ters bi düz

diyorum ki dedim, bir yerlerde işlerin ters gittiğini düşünürken biz, başka yerde hiç haberimiz olmadan düz gidiyordur aslında belki de hm?

şöyle oldu, sevgili refikimin büyükannesinin vefatını teessürle öğrendikten sonra gece uykum her zamankinden daha fazla bölük ve pörçük gerçekleşti. dolayısıyla sabahleyin ahmet'in okulu için uyanmam biraz zor oldu. tam evden çıkacaktık, çıkamadık. bir daha çıkacaktık, çıkamadık. birinci ders bitti, ikinci başladı. yine evden çıkacak gibi olduk ama yine çıkamadık. en nihayet çıktık, yürümeye bile başladık, evde mühim bir şey unuttuğumuzu farkettik. geri döndük. -bütün çoğul ekler oğlumu ve beni belirtiyor. zira mustafa çoktan memleketine doğru uçuşa geçmişti- tekrar çıktık. yürüdük. yokuşu çıktık. sonra biriyle karşılaştık. işte o karşılaşma gün gelip de gözlerimi kapadığımda izleyeceğim film şeridinin en güzel kısımlarında yer almasını dilediğim karşılaşmadır.

e n'oldu? nereye geç kaldık? neye yetiştik?

bu aşikâr da dedim, belki işler ters gittiğinde bir yerlerde düz gidiyordur, biz bilemiyoruzdur, yeterince göremediğimizden?

doğru, dedi.

6 yorum:

Ferda dedi ki...

Vedideciğim, refikinin ve ona paralel olarak da senin acı kaybınızı dün eşimden duydum.. üzüldüm, içim acıdı.. Allah bunca zaman yaptıklarının sevabını bol bol versin, (şüphesiz verecektir),, taksiratını affetsin. Geride kalanlarına sabırlar versin ve gideceğimiz yeri ve bu dünyada kendimize daha çok, daha çok çekidüzen vermemiz gerektiğini anlamayı hepimize nasip etsin...
...
...
Ayrıca, merak ettim kimle karşılaştınız ne oldu ?

M.R.B. dedi ki...

komsularinin (icinde)guzel(otesi) biri olmasi ne kadar guzel(otesi) di mi?

vedide yalınayak dedi ki...

eyvallah :)

vedide yalınayak dedi ki...

ferdacığım, bütün iyi dileklerin, duaların için teşekkür ederim.

merakını gidermek için yine çok kıymetli eşinden yardım alabilirsin ;)

sevgiler,

bi de: sen benim canımsın.

Ferda dedi ki...

yardım alamadım, şu an uyuyor.. ama tahmin ettim :) ne güzel (ötesi) :) :)

Ferda dedi ki...

yardım almadım dedim, ama aslında aldım galiba. Eşimin yorumunu okuduktan sonra anlamıştım çünkü :)