13 Nisan 2012 Cuma

"denize bak kızım, eskiden delileri denize baktırırlarmış."

bazı derin düşüncelere daldım sevgilim. nefesimi uzun tutabiliyorum. ciğerlerimin nefese ihtiyacı yok belki yaşamak için. bu dünya öyle garip bir yer ki.. herkes üzerine düşeni yapmalı. durup nefes alıyorum.

bugün uyandığımda, aklımda "kendini suçlamak" vardı. bu eski bir mevzu bize, biliyorsun. bir defa üzerinden geçmiştik, silindir gibi. sonra çizgi filmlerine inat patlayıp capcanlı dirili mi verdi? ah, kim bilebilir ki? belki bu bilgisayar oyunlarındaki gibi bir üst levıldır. mesela gider marketten alışveriş yaparsın oyunda, görevin biter. neden sonra seni yine markete gönderir, daha fazla alışveriş yapasın diye. bunu bilgisayarlar bile bilir.

kendini suçlamak, en başta belli bazı konularda, bazı eylemlerle yahut eylemsizlikle kendini gösterirken bu seviyede her yerden uzatıyor başını desem.. "densiz!" der misin? yer misin yedirir misin? bu fena bir histir. gidersin, gittiğine suçlu hissedersin, gelirsin, geldiğine. uyursun uyuduğuna, uyanırsın, ona da. konuşursun, yine aynı. susarsın, daha beter. yapsan bi dert yapmasan ayrı. bilmem ki anlatabilir miyim? anlatsam mı anlatmasam mı?

bu da gelmiş geçmiş olsun. daha önce hangi doktor sevdiyse beni, baktıysa yüzüme, gidip dizlerinin dibine oturmuş olsam, başımı okşamış olsa.. bu dünyada kaç doktor var? biri diğerinden ayrı mı? birini sevsen öbürü gayrı mı?

- - - - - - - -

otuzüç yaşında olmak sevgilim.. bugün ömrümün hediyesi tam üstüne bastı. otuzüçlük bir tesbih aldım ona. sabır tesbihi. daha çok lazım olacak gibi..

- - - - - - - -

akşam oturuyorduk ya hani, o çaylı bahçede. sen vardın, ben vardım, bir de onlar. ne demişti biri? ah, hangi biri?

- - - - - - - -

durdum derin bir nefes aldım. bir nefes sigara bir nefes hayat aldım. düşündüm ki, bir gün gelir, bu gün yaşadığım her şeyin şifrelerini veriverir o gün. dedi ki, belki de gelmez. evet, belki de gelmez. gelmese ne, yine üstüne düşeni yapacaksın. suçlu ya da suçsuz, suçlu olup hissetmeyerek, suçsuz olup hissederek.. hayır değil. yaşayacaksın. üzerine düşeni yapıp. ciğerler nefes alır. kalp sever. akıl düşünür. ruh? o işini bilir sevgilim. yeter ki bir ruhun olsun.

sevgilim sen şimdi, yine bir vedide.

5 yorum:

jora silverstone dedi ki...

O hataları bilir. örter. affeder. sen de et. kendini mazur gör. mazuruz biz. arazlara maruzuz biz.
nefesini severim. bir sen varsın bir ben mi var? birdir bir.. daha çok oynıycaz senle :)

jora silverstone dedi ki...

o birlikte baktığımız deniz de hint okyanusu olur inşallah bir gün, sonra da bol boool boğaza bakarız. bişeyciğimiz kalmaz Allah'ın izniyle ;)

kontra pedal dedi ki...

:) 'arazlara maruzuz biz'de koptu olay. âmin, âmin, hemşireciğim.

vedide yalınayak dedi ki...

kontra pedal kim ya? epeydir açmadığım bir mail adresim vardı, bı döküman için girdim o adrese, işte olaylar böyle gelişti. unutmuşum ama güzel isimmiş.

jora silverstone dedi ki...

:) anlamıştım ben zaten bu kontra pedalda bi vedidelik var diye.