5 Ağustos 2010 Perşembe

pelte, limonlu pelte.

üç limonun suyunu sık canımın içi. canımı sıkma, sık şu limonları.

bir litre sıvıyı içinde barındırabilecek ve ateşe dayanabilecek meziyetlere sahip, olmuş ama yanmamış, hizmet ehli bir kabın içine koy o suyu. ama koymadan önce ne kadar mililitre olduğunu ölç önce. ölçmeden biçmeden olmaz öyle.

üzerini bir litreye tamamlayana kadar su ile doldur. içine bir bardak toz şeker, üç dolu dolu, dolmuş ama taşmamış yemek kaşığı nişasta koy.

karıştıra karıştıra kaynat.

kaselere paylaştırıp soğut. ama çok soğut.

sonra bu sıcaklardan sıkılıp bunalınca alır alır yersin.

oh mis.

1 yorum:

M.R.B. dedi ki...

ah annecigim, ne zaman istesem yapardi eskiden, gece-gunduz-sabahakarsi farketmezdi... yine gelsem, yine istesem de yine yapsa...