31 Temmuz 2010 Cumartesi

"kaçmak isterdim, ama, ah, bacaklarımı bir bulabilseydim!"

en az kafam kadar karışık bir evden taşındım. ama ne taşınma. bir ara infilak edeceğimi sandım. hayır, sanmadım. ramak kaldı. hey hat ve hahayt yine olmadı öyle bir şey.

programı yapılmış planlı bir eve geldim. öyle ki, daha taşınmadan her şeyin yeri belliydi. bir,bir; iki, iki; üç, üç... mavilerle maviler, yeşillerle yeşiller.

kendimle gurur duymuyorum. ve bu bir başarı değil. bu, içinde kanlar, çeşit çeşit tuhaf sıvılar olduğunu bildiğin halde aynada gözüne kalem çekmek, yüzüne pudra sürmek gibi bir şey. ben, malesef, kim olduğumu biliyorum.

bu macera çok uzun sürdü sevgilim. sadece eşyaların yeri değişmedi, içimde de bir toplanma, bir taşınma ve bir yerleşme meydana geldi. verilecekleri verdik, atılacakları attık.

işte bu işlerin ortalarında bir yerinde, hayatımın en önemli buluşmalarından biri gerçekleşti. konuşmak için dile ihtiyaç duyulmadığı ve sevmek için bir yaşanmışlık gerekmediği gibi herkesin bildiği bazı şeyleri idrak ettim.

bana yine çok cömert davranıldı ve haketmekle hakedilemeyecek ve çalışmakla başarılamayacak güzelliklerle karşı karşıya bırakıldım. içim şükranla doldu ve fakat dilim ona yetişemedi.

bir gün oldu, doğum günüm geldi çattı, sanıyorum son yedi yılımın en şaşırtıcı sürprizlerinden biriyle karşılaştım. bununla beraber düşündüm ki, köpek hislerim yüzünden ne çok eğlenceyi teğet geçmişim. hissetmemek ve şaşırmak da ne harika ve ne sevindirici olabiliyormuş. emeği geçen arkadaşlarıma doğru dürüst bir teşekkür bile edemedim şaşkınlığımdan. sonra edebileceğim zamanlar geldiğinde de etmedim. içimden yad ediyordum çünkü onları gece gündüz. bir tercih yaptım ve yad etmeyi seçtim.

"zaman düşer, ellerimden yere.." zaman benim bir başka sevgilim. bazan yere düşer ve bazan göğe çıkar. ama bir gün ne o inecek ve ne ben çıkacağım. fazla naz âşık usandırmaz benim kitabımda.

yarın, günün isminin hangisi olduğunun bir önemi yok, biliyorum ki an içinde yine bir an olacak. ben bunun için yaşamaya devam etmeye istekli görüneceğim. belki sevgilim, karşılaşırız seninle. bir su aksinde.

2 yorum:

jora silverstone dedi ki...

hayirli olsun yeni eviniz, ferahlik vesilesi olsun insallah..

vedide yalınayak dedi ki...

çok teşekkür ederim sevgilim. amin, amin.