28 Nisan 2010 Çarşamba

ding dong

iki film seyrettim bu gece. geceler genellikle uyumak için kullanılır. ama film de seyredilebiliyor.

ilki, ara sıra açıp okumak istediğim kitaplar gibi zaman zaman seyretmeyi canımın çektiği ve bundan bıkmadığı ve usanmadığı filmlerden, angel-a. 2005 yapımı. bu film hakkında hiçbir şey söylemeyeceğim. çünkü söylemeye başlarsam ve filmi en az 8 kere seyrettiğim göz önüne, saat de dikkate alınırsa işin içinden çıkamayacağım belli olur.


diğeri ise daha önce hiç seyretmediğim bab'aziz. ya da baba aziz. farketmez. bu da 2005 yapımı. işte ondan kısa bir diyaloğu buraya yazmak için kağıda geçirdim. şöyle ki:
"-baba aziz, onun da bizimle toplantıya gelmesine izin ver.
- o zaten bizimle babacan..
- ama o derviş değil, baba aziz..
- kim bilir.. bu büyük dünyada herkesin tamamlaması gereken bir görevi vardır. bunu unutmadığın sürece, diğerleri çok da önemli değildir. ama eğer bundan başka her şeyi hatırlıyorsan, hiçbir şey bilmiyorsun demek gibi bir şeydir."

belki ilerleyen zamanlarda hala yaşıyor olursam ikisi hakkında hakkımdaki fikirleri söylerim. ama belki de söylemem. kimin umurunda ki :)

-----------------------------------------------
sabah ezanları üsküdar'da çok güzel okunuyor, biliyor musun? çok..

3 yorum:

Ferda dedi ki...

Merak ettim aradım buldum, merak edenlere de link vereyim :)

1. film= http://www.imdb.com/title/tt0473753/

2. film= http://www.imdb.com/title/tt0395461/

mugurbozkurt dedi ki...

birinci filmin, angel-a'nın afişini biyerlerde görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. konusu hakkında hiçbi fikrim yok ama hemen izlemek istiyorum onu :)

vedide yalınayak dedi ki...

gel al, istediğin zaman :)