18 Mart 2010 Perşembe

performans

bugün kırtasiyeden kızma birader aldık ahmet'le. 2 liraydı. bir lirasını o ödedi, bir lirasını ben.

eve gelince hemen oynamak istedik. kurallarını hatırlıyordum ama yine de tam emin olamadım. nerden bakarsam bakayım en az 20 senedir oynamıyorum bu oyunu.

canını sevdiğimin internet çağı. hemen açıp öğrendim. aslında bu sefer internet çağının canını çok sevmeme gerek yok. derste olduğundan şüphelenmeseydim, aklıma ilk gelen çözüm ağabeyimi arayıp ona sormaktı.

belki de bu yüzden hatıralar var. bilgilerimizi kayıt altında tutabilmek için. oyunu ağabeyimden öğrendim. ilk aklıma gelen de onu arayıp yine ondan öğrenmek oldu. halbuki bu oyunu oynamayı bilmeyen kimse yoktur neredeyse..

ne diyordum, öğrendik oyunu oynamayı güzelce ve başladık oynamaya. çok pis yenildim. hem de iltimas olsun diye hiçbir hamlede bulunmadığım halde. kahkahalarla güldük benim halime. hayırdır inşallah, oyunda olsun yahut diğer oyunda, burnum sürtüldükçe neşeleniyor muyum neyim?

sonra da kartondan saat yaptık. neden mi? çünkü performans ödevi. bilmeyenler için söyleyeyim: ilkokul birinci sınıflara verilen performans ödevi, ebeveynin beceri performansıyla çocuğun ebeveyni üzerindeki yaptırım performansını değerlendirir. şuncacık tecrübemle bunu anlayabildim ancak. yoksa bir mana veremiyorum, zaten sabahtan akşama kadar okulda olan bir çocuğun neden "evde annenle bir saat yapıp getir" emrine muhatap olduğunu :)

saat güzel oldu. hatta oğlum bitirdiğimizde, pilini nereye takacağımızı sordu. bu saat çalışmayacak dedim. çok bozuldu.

yine de hiç ellemezsek günde iki kere doğru zamanı göstereceğine eminim.

7 yorum:

kibrit kutusu dedi ki...

sadece anneleri olsa gene iyi demek istiyorum.. bu performans ödevinde benim ne işim var misal? ahmet'in ödevi değil de misafirliğe gittiğim bir evin çocuğunun performans ödevini yapmıştır birlikte. yeryüzü şekilleri... şu şekilsiz halimle, olacak şey mi?!

vedide yalınayak dedi ki...

daha 3 nisan gelmedi diyorum, daha da bir şey demiyorum :)

kibrit kutusu dedi ki...

:) şokalasınız!

seyyarat dedi ki...

Ben çok üzülüyorum ileride çocuğum bu ödevlerden hep kötü not alır diye.

M.R.B. dedi ki...

kizma birader kismi icin yorum yapmiyorum:)

performans odevi kismi biraz da ogretmenine gore degisiyor herhalde :) bizim oyle pek bi' performans gosterdigimiz yok. biz yardimci olduk, sabiha kendisi yapti...

vedide yalınayak dedi ki...

hadi senin söylemediğini ben söyleyeyim :)herhalde sadece öğretmenle alakalı değil ebeveynle de alakalı oluyor bu. açıkçası yapabileceğine gözümün kestiği her şeyi ona yaptırdım. gerisini de ben yaptım. buna rağmen uykusundan bir saat çalmak zorunda kaldık.

gazoz kapağı dedi ki...

bense gaza gelip hepsini yapmak istedim:) onluklar birlikler konusuydu. uzay gemisinden onluklarımız, kumaş parçalarından birliklerimiz vardı. yusuf kartonun kenarına kurumuş çiçek yaprakları yapıştırmama izin vermedi. çok abartılı olurmuş. hevesimi almama da izin vermedi. tüm yazıları kendisi yazdı. dedim ki istersen ben yazayım daha düsgün olur.o da dedi ki ben de düzgün yazıyorum, üstelik benim ödevim.