21 Ocak 2010 Perşembe

öfke


ne acizlik! bir insanın öfkesine hakim olması ayın durumu, değişen hava şartları, kan şekeri düşüklüğü gibi etkenlere bağlıysa bu ne acizliktir. 


hayvansın işte güzelim. güzel hayvan..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

insana dusunen hayvan dediler, akilli hayvan dediler, iradeli hayvan dediler, simdi guzel hayvan da dediler... ama aslinda hic birisi degil. dusunmesi hayvandan farkidir, akli hayvandan farkidir, iradesi hayvandan farkidir, guzelligi hayvandan farkidir ve daha tonla farki vardir. insan tum yaratilmislarin en sereflisidir,ve en guzel sekilde yaratilmistir. ancak oyle bir farki vardir ki diger tum mahlukattan, bu fark yuzunden -her acidan- asagilarin en asagisina da gidebilir. insan insandir, ne mutlu ki insandir, ne yazik ki insandir...

vedide yalınayak dedi ki...

sevgili adsız, 'ne yazık ki insandır' kısmı hariç yazdıklarının tümüne katılıyorum. fakat bu bir insana öfkesine hakim olamama durumunda söyleyeceğim 'güzel hayvan' yakıştırmasını hala daha yakıştırıyor olduğum gerçeğini değiştirmiyor. aslında o sırada pek güzel olmuyor ama içinde barındırdığı mükemmellik cevheri gereği güzelliğe her an adım atabileceğinden ben başka türlüsünü söylemeyi pek sevmiyorum.

malumaliniz, öfke ayı ile sembollenmiştir. ayı ise şüphe götürmez bir hayvandır. öfkeli bir hayvan.