16 Ekim 2009 Cuma

ziyaretçiler

ben 9 yaşından 10 yaşına bastığım sene vardı, eminim. çünkü o sene doğumgünümü topağaç köyü'nde kutlamıştım. sorumlulukta sınır tanımayan büyüklerimiz dahi dizinin cazibesine dayanamayıp bizi uyuttuktan sonra pansiyonda yalnız bırakıp 'gazino'ya nam-ı diğer 'çay bahçesi'ne onu seyretmeye giderlerdi.

ziyaretçiler'i diyorum. ne güzeldi o. ihtişamlı güzellikteki yüzler ardında saklı çirkinlikleriyle, kuyruğundan tutup yukarıdan aşağıya göndermek suretiyle bir lokmada yiyiverdikleri fareleriyle falan..

ben en çok deri değiştirme kısımlarına vurulurdum. yıllar geçti hala geçemedim, vurgunum. bir mağaraya girerdi bunlar. koza örerlerdi kendilerine. bir hafta -on gün orda kalırlar ve sonra mesela 10 yaşlarında bir çocuk olarak girdiği kozasından 25 yaşlarında bir genç-olgun insan olarak çıkarlar..

iyi bişey.

2 yorum:

gazoz kapağı dedi ki...

hatırladım hatırladım. gece geç saatte yayınlanırdı. annesi insan babası ziyaretçi bir yıldız çocuk vardı. sonra da hoop genç kız oldu. bir sahnede üstü açık bir arabada anne kız - tabii aynı yaştalar- erkek kesiyorlardı. hiç unutmam. iki nesil beraber yapılan çapkınlık ahlak ilkelerime aykırı gelmişti.

Ferda dedi ki...

Bir gece uyku sersemi bir halde salona geldiğimde seyrediyordu ev halkı..tam içeri girdiğimde gördüğüm sahne:uzaylılardan birisi dünyalı yüzünü yırtıp çıkmış ve bir fareyi ağzına atmıştı.
ve benim bunu görünce nasıl olduğumu tahmmin edebilir misiniz... :)