1 Nisan 2008 Salı

akvaryum

akvaryum kurduk. aslında vardı ama ben kendisini yeni "tanıdım". aynı çocukluğumdaki akvaryuma benziyor. lepistesler ve kılıçkuyruklar var içinde. eski vatozlarımız da duruyor ama kalabalıkta görünmüyorlar çok şükür artık gözüme. japon balıkları da daha sevimli görünüyorlar bu düzenlemede. bir de isminin bilmediğim üstü fosforlu mavi parlayan miniminicik bir balık topluluğu var ki, onlara bayılıyorum. biri nereye giderse diğerleri yönlerini çevirip hemen peşine düşüyorlar. yosunlarımız da var..

evet en az iki saat seyrettim onları. yarın olsun yine seyredeceğim :)

4 yorum:

ayse dedi ki...

izlemesi sahiden çok güzel ama akvaryum temizliği yapmak kadar sıkıcı ve ürkünç az iş vardır benim gözümde. onun için ben ömrüm boyunca lokantalardaki falan akvaryumları izlemekle yetineceğim herhalde. kolay gelsin sana :)

Ferda dedi ki...

Canımcığım, yalnız dikkat edin: Japon balıkları ve lepistesler aynı akvaryumda durmazlar diye biliyorum. Zira lepistesler minik masum masum dururlar ama gidip japonların kuyruklarını ısırırlar, zamanla kuyrukları ısırılan japoncuklar da ölür.. ayırsanız daha iyi olur gibi.. MRB bu işleri daha iyi bilir, onun da yorum yapmasını bekleyelim.

vedide yalınayak dedi ki...

ayşeciğim, yeni çıkan motorlar ve tiplerini beğenmesem de temizlik hayvanı olan vatozlar sayesinde akvaryum temizliği yapmak gerekmiyor. vatozlar camlarda oluşan yosunları çeri çöpü falan yiyor, motor da suyu daima filtre edip temizliyor. yok, ben filtreyi de temizlemem diyorsan, o başka konu tabii. o konu filtre temizliğinin ürkünçlüğü konusu.

vedide yalınayak dedi ki...

ferdacığım, ben de aynı senin gibi bliyordum ki bu bilgimi mustafa'yla paylaşmaya da kalkıştım. ama bana balıkları satan adamın beraber yaşayabileceklerini söylediğini söyledi. ama benim içimde hala bir şüphe var. geçen seferi akvaryum düzenlemesinin sağlıksız koşullarına rağmen gayet dinç olan siyah büyük japon balığımızın bir gözü mat görünüyor bu gece. sanki bayat balık gibi. ama bayatlamış olamaz, yüzüyor hala.