8 Temmuz 2007 Pazar

kuyruklu nokta

matematikte bunun bir adı da vardı ya, unuttum. anladığım alandan anlatmaya çalışabilirim. virgüller çoğaldıkça her virgüllü maddenin altbaşlıkları da çoğalıyor ve herbirinin sonunda yine bir virgül oluyor. nadiren bazı maddeler noktalanıyor ve hatta çok nadir de olsa bazıları siliniyor. çok gariptir ki silinen maddeler belki de sadece görünmez oluyorlar çünkü altbaşlıkları yükümlülüklerini sürdürüyor. bazen, ama çok nadir değil, birçok virgüllü altbaşlık ve ana başlık toplanıp tek bir maddeye bağlanıyor. işlem tersten işliyor gibi yani. ama bu toplanan maddenin de sonunda bir virgül oluyor ve barındırdığı anlam tabii ki barındırdığı maddeler gibi çok oluyor.

şu anda çok karışıklar. hele insanın evinden yurdundan olması söz konusu olunca. tabii ki sadece söz konusu olmasından söz ediyorum. evinden yurdundan olmayı hayal bile edemem.

işte bunlarının hepsinin en sonunda hangi noktalama işaretine bağlanacağını merak ediyorum. umarım tek ve güzel bir maddeye bağlanır ve arkasında da bir virgül olur.

Hiç yorum yok: